Ara és el moment idoni per a fer un balanç dels dos primers anys del mandat en curs  2015-2019. Des de Decidim Castellar sentim que hem estat aportant regeneradores propostes que, tot i aportant-les front un govern en majoria absoluta,  han introduït matisos d’una política més social, justa i redistributiva, en la línia que en el seu dia ja va introduir i treballar l’Altraveu.  Per l’empenta que avui Decidim segueix imprimint a la política local, noves polítiques econòmiques, socials i solidàries, s’estan establint en el nostre Consistori. Encara molt tímidament, és veritat, ja que manca a cops el convenciment autèntic, per part d’aquells que governen, de que aquest plantejament pot arribar a ser l’alternativa real al capitalisme neoliberal imperant. Però potser perquè encara queda un cert pòsit ideològic d’esquerra a les files de Som de Castellar, hem constatat un cert grau d’empatia cap a les nostres propostes, enfocades a l’economia social i solidària.

Aquest és un dels pocs elements de, podríem dir, confluència. Lamentablement en molts d’altres ens hem vist sotmesos, més aviat, a decisions que afecten, sobretot, a les polítiques d’urbanisme, de serveis i de política comunicativa i front les quals hem hagut de presentar una clara i rotunda oposició sense que, fins al moment, n’haguem tret un resultat mínimament satisfactori. Les majories absolutes son perverses, siguin del signe que siguin. Emmordassen el diàleg, el consens i la necessitat implícita, en democràcia, de prendre les decisions polítiques que tinguin en compte a la totalitat de la ciutadania i no pas només als votants d’aquells que en un moment donat  estan al front del govern municipal.

En defensa dels interessos de la majoria és on Decidim hem estat més contundents. Mostra d’això és la denuncia que hem presentat a l’Ajuntament per a la no transparència en la gestió de l’aigua, tema en el qual estem disposats a arribar fins on calgui per a tal de tornar la gestió d’aquest bé comú a  mans de l’administració pública, on la especulació privada no hi té cap dret a fer negoci. També hem fet un plantejament urbanístic concret que doni solució a  un problema real : com resoldre l’embús de trànsit a la Porta Nord de Castellar. Plantejament que, a dia d’avui, no entenem perquè ha estat sistemàticament rebutjat  per tots els equips de govern del PSC, l’actual i els precedents, ja que aquesta és una proposta que ja va fer en el seu dia l’Altraveu i que Decidim també ha fet seva. Seguirem fent campanya per posar en coneixement de la ciutadania aquesta via de solució, convençuts que té com a fita resoldre un problema quotidià que pateixen centenars de veïns i veïnes.

En aquesta voluntat d’aportar noves polítiques que proposin fórmules de més transparència, redistribució, servei i justícia social seguirem implicats, des de Decidim Castellar, fins al final de l’actual mandat.

Breu balanç a l’equador del mandat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *