Com a Decidim Castellar valorem positivament l’anunci d’aquest matí de l’alcalde Ignasi Giménez de suspendre la militància del Partit Socialista Català. Ja fa mesos que les posicions adoptades per aquest partit suposen un atac a les institucions del nostre país, i ha sigut còmplice de la deriva antidemocràtica més perillosa que tant Catalunya, com l’estat espanyol, han hagut de fer front des de la transició.
Així doncs, no podem fer més que donar suport a aquesta decisió. Tot i això, la carta emesa deixa algunes qüestions sense resoldre que creiem que són importants per a entendre exactament quin és l’abast de la decisió presa, dubtes que són recurrents donat el joc poc clar al que massa sovint ens té acostumat l’actual equip de govern a través d’una ambigüitat calculada que trobem de nou al comunicat que no deixa clares, per exemple, les raons que porten a prendre aquesta decisió; quins són els motius que porten a la suspensió i que no s’expliquen en cap moment a la carta? quins són els elements que entén que el PSC no ha gestionat com hauria? també ens preguntem si deixar en suspens la militància vol dir que es pot reactivar en qualsevol moment, parla d’un període de reflexió, i per tant si passades les eleccions al parlament, o un canvi en la direcció del partit, suposarien el seu reingrés? A més la seva elecció d’alcalde, així com la de president del Consell Comarcal, van lligades al Partit Socialista, vol dir aquesta suspensió que deixa els càrrecs, com sí ha fet com a mostra de coherència l’alcalde de Terrassa, el Sr. Ballart?
Esperarem una resposta, però tot i aquests dubtes creiem que aquest és un gest important, i així com també vam deixar palès al darrer ple, qualsevol passa en direcció a fer evident la deriva antidemocràtica del Partit Socialista com a còmplice necessari per a l’aplicació del 155 i l’atac a les institucions catalanes ens sembla una bona notícia, i tant l’alcalde com totes aquelles persones del govern que facin un pas endavant, tindran tot el nostre suport.
Comunicat de Decidim respecte la decisió de suspendre la militància de l’alcalde Ignasi Giménez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *