Darrerament hem estat convocats els grups de l’oposició a fer acte presencial a les pistes d’atletisme per a tal de ser testimonis en directe del lamentable estat de manteniment dels edificis que allotgen al CAC. Veritablement sembla mentida que les instal·lacions d’una entitat esportiva tan emblemàtica i referent com el CAC estiguin en un estat de conservació realment llastimós. Hom es pregunta com és que al llarg dels 20 anys que han passat des que es van inaugurar no s’hagi establert un pla de manteniment regular que hauria impedit arribar al punt de deteriorament actual. La mala planificació és, sempre, molt més cara que l’acció regular i metòdica de tenir cura de les edificacions municipals, de les quals l’ajuntament, independentment de l’entitat o entitats que hi estiguin allotjades, n’és directament responsable. La no existència d’un pla de manteniment i conservació clar i exhaustiu de totes les edificacions municipals només porten a una definició: desídia.
Perquè això que hem detectat visualment i en directe en les instal·lacions del CAC, probablement existeixi amb igual o més gravetat a altres edificacions municipals exemptes de cura i de manteniment. Podríem parlar de l’Ateneu, de l’espai Sargantana, i altres… Desídia i més desídia. Senyors i senyores de l’equip de govern: si no externalitzeu no sou capaços de resoldre les vostres obligacions? El sou que cobreu de les butxaques dels castellarencs i castellarenques no és suficient per a esforçar-vos i fer correctament la feina que us pertoca? Realment sortiu molt cars i, el que és pitjor, la feina està per fer i quan finalment es faci s’haurà de pagar molt més cara a causa de la negligència acumulada de tants anys.
No val només fer grans inversions, sigui en renovació de gespa o l’illa del Centre, quan moltes altres necessitats de manteniment d’edificis públics queden abandonats. Mai ha estat bona pràctica posar tots els ous en un mateix cistell. Fer aquesta feina silent i constant de tenir cura de les obligacions petites no porta a grans titulars però és el que determina si s’està fent bona política per a tothom i tenint en compte totes les necessitats de la ciutadania.

Hi ha actuacions que tenen un nom : desídia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *