El març de 2013, el director de l’Actual no va permetre que es publiqués un article signat per una persona de Castellar a l’espai de la bústia. Deia que com que l’article anava signat per una persona que formava part d’un grup polític s’havia de publicar en l’espai d’opinió política. L’article qüestionava el  sou que rebia l’alcalde de Castellar a la Diputació de Barcelona i finalment no es va publicar a l’Actual.

En l’Actual de la primera setmana de desembre d’enguany es publicava a la bústia un article de més de 60 línies, signat per l’hàbil regidor Pepe González, fent campanya implícita o no tant implícita,  del PSC . Aquest fet ens confirma el poder que té l’equip de govern sobre el setmanari i que el director de l’Actual no aplica el mateix criteri per a tothom.

Setmanalment els grups polítics disposem d’un espai màxim de 20 línies per poder-nos expressar i la ciutadania 15. Sovint és complicat parlar d’alguns temes amb tant poc espai, en alguns casos, quan ens passem, ens reproven o si no és del grat de l’equip de govern, comprimeixen el text que el fa d’impossible lectura.

En el consell de comunicació hem proposat diverses vegades que l’Actual ampliï l’espai d’opinió, que  hi deixin afegir imatges, que el faci més amè, però no ens n’hem sortit, tot fa pensar que a l’equip de govern,  qui realment dirigeix aquest mitjà, no li agrada que la ciutadania s’expressi crítica i àmpliament, potser hi veu massa perill per al seu futur electoral.

Podríem ser optimistes, i pensar que l’Actual ha fet un tomb, que a partir d’ara admetrà opinions ciutadanes, sense limitacions, però sabem que pecaríem d’il·lusos, no és la primera vegada que l’Actual censura escrits d’opinió ciutadana que critiquen a l’equip de govern. Des dels inicis, massa sovint, L’Actual protegeix i potencia la imatge l’equip de govern, qui abusa de la seva majoria absoluta per orientar aquesta publicació, decidir com ha de ser el mitjà i que ha de dir. Des de l’oposició durant tots aquests anys no hem pogut, sabut, fer res més que denunciar-ho reiteradament i com podeu comprovar sense aconseguir res, L’Actual és massa important per al PSC. És trist.

L’Actual, al servei de la gent del poble?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *