No volem donar peu a cap mala interpretació, així que per davant de qualsevol altra consideració; tot el suport per part de les persones que formem part de Decidim a qualsevol persona davant de qualsevol amenaça.
Però davant la sorpresa que ens ha generat la gestió de la informació que darrerament es fa des d’alcaldia, ens semblava necessari demanar una mica de serenor al govern del nostre Ajuntament. No sabem si és por, o si és oportunisme; qualsevol de les dues semblaria una mala notícia, però els darrers dies l’alcalde ha fet dues publicacions que donen la sensació d’estar vivint una escalada de la crispació alarmant a Castellar: dimarts dia 3 es van fer públic un BAN (signat personalment només per l’alcalde) en el que es cridava a la calma i a l’entesa al nostre poble. Dos dies després des del mateix Facebook de l’alcalde es feia pública una amenaça rebuda a través de les xarxes, on se li recrimina la seva posició pública en relació a la gestió del PSOE a Madrid, i que acaba amb l’amenaça “que no te vea por mi pueblo”.
Insistim, ens generen la més absoluta repulsa qualsevol amenaça, però per les xarxes se n’envien centenars de milers que s’han de denunciar a la policia, punt. Publicitar-ho així, des de la posició d’alcalde, en comptes d’afavorir una sensació de normalitat i calma genera una creixent percepció de viure en situació d’excepcionalitat, com si estiguéssim a punt de veure escenes tumultuoses a Castellar. Què aporta fer-ho públic, i fer dos comunicats en aquest mateix sentit els dies en els que es va fer? Creiem, des de Decidim, que això només atia els discursos de confrontació i de societat dividida que s’intenten fomentar des del PP i C’s després de l’u d’octubre. Es dóna cos a un “tema” allà on no hi havia res. És com veure La Sexta amb la música d’apocalipsi de fons; aporta tensió i sensació de fatalitat, cap informació. Soroll.
Si hi ha alguna amenaça es denuncia, si hi ha un conflicte entre veïns es faciliten mediadors de l’ajuntament, com sempre s’ha fet, sigui quin sigui el motiu del conflicte. I si hi ha un conflicte social o públic, llavors sí s’acompanya d’un comunicat conjunt des de l’Ajuntament o el Ple, i es busquen solucions polítiques de veritat. Fer-ho quan no està passant res extraordinari és llenya al foc, i al final la sensació és que més que apagar-lo, l’important és sortir a la foto amb la “manguera”.
Així doncs, des de Decidim us convidem a tots i a totes a fer poble i a gaudir!

Quan és més important sortir a la foto amb la “manguera”, que apagar el foc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *