El passat dia 1 d’Octubre, va ser una jornada històrica per al poble de Catalunya. La convocatòria del referèndum per part del govern de la Generalitat va ser un èxit gràcies a la mobilització pacífica i festiva de milions de catalans i catalanes. Després d’un mes de setembre amb una gran agitació institucional i parlamentaria s’esperava una jornada carregada d’emocions i de tensió. Durant totes les setmanes de preparació de la convocatòria, la maquinaria de l’estat ja s’havia mobilitzat per dilapidar tota la logística del referèndum (tancament de webs, imputacions judicials, atac a la junta i al cens electoral, prohibició de fer campanya als mitjans audiovisuals…). Però totes aquestes actuacions són inútils quan es la població civil informada, coordinada i mobilitzada la que defensa la organització del referèndum. Aquest és el primer gran error de l’Estat Espanyol, creure que són els representants del Govern de la Generalitat els que engrescats pel procés independentista abdueixen als ciutadans a una mobilització “anticonstitucional”. Tot al contrari, els representats del govern de la Generalitat només són un reflex de la realitat del poble de Catalunya, que en una gran majoria volen ser consultats sobre el seu futur polític.
Ignorants de la realitat catalana a l’estat espanyol només els va quedar una opció per mirar d’aturar el referèndum, utilitzar la repressió i la brutalitat policial contra la societat civil. Així doncs, durant la jornada del referèndum es van viure veritables escenes de violència d’estat quan policies i antiavalots de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van carregar indiscriminadament contra la població civil. Als col•legis electorals d’arreu del país es van veure imatges de policies trencant mobiliari públic i agredint a la gent per obrir-se pas cap a les urnes. Des de Decidim Castellar volem manifestar el nostre total rebuig cap a les actuacions policials del passat dia 1 d’Octubre així com mostrar el nostre suport als centenars de víctimes arreu del país. Per això consideràvem imprescindible la convocatòria d’un ple extraordinari per al dia 2 d’Octubre per a que tots els grups polítics del consistori poguessin signar una declaració institucional conjunta de condemna pels atacs de les forces policials de l’Estat arreu del territori català. Donada la gravetat i la urgència de la situació ens semblava inadmissible la proposta de la resta de grups del consistori d’afegir altres punts ordinaris a l’ordre del dia. Coherents amb la nostra posició hem votat a favor de la urgència de convocar un ple extraordinari i a favor de la declaració institucional de l’ajuntament i hem abandonat el ple a l’hora dels temes ordinaris originalment previstos pel ple del dia 10 d’Octubre.
Donat el moment extraordinari que està vivint Catalunya és indispensable que els representats polítics donin suport i siguin coherents amb les aturades i mobilitzacions d’aquests dies per part dels ciutadans de Catalunya. Des de Decidim Castellar estem orgullosos de formar part d’una ciutadania crítica i participativa, que està disposada a mobilitzar-se fins on faci falta per defensar els seus drets fonamentals. Hem arribat fins aquí per decidir no només el nostre futur polític, sinó per decidir-ho TOT !

Urnes contra porres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *